Fotograaf: Yvonne Silverentand (moeder van Rowan)
Fotograaf: Yvonne Silverentand (moeder van Rowan)

Hier is ie dan! het wedstrijdverslag: Zombierush 2015! Na weken van opbouwende spanning was het eindelijk zover, 31 oktober, Zombierush in Soerendonk. The Funning Company was er dit jaar (herkenbaar en onherkenbaar) met 11 mensen. Glenn, Evan, Yonis, Senna ,Daphne, Bob, Lars, Christiaan, Rowan, David en Mike. Zie hier onze eigen gemaakte The Funning Company Aftermovie:

Voor degene die niet weten wat Zombierush is geef ik nog een kleine uitleg. Iedere deelnemer krijgt een riem met 3 lintjes, dit zijn je levens, en moet je beschermen tot het eind. Het spannende is dat er onderweg zombies zijn die je leven kunnen afpakken. Kom je over de finish en heb je nog minimaal 1 lintje dan ben je “SURVIVOR”, heb je geen lintjes meer dan ben je “INFECTED”
wedstrijdverslag: zombierush 2015-1

Dat het bij hardlopen niet alleen om afstand maken of strakke tijden lopen gaat, daar zijn we bij The Funning Company al lang achter en zijn dan ook echt razend enthousiast over dit evenement. Het idee van Zombierush is komen overwaaien uit Amerika, waar deze manier van hardlopen al een tijdje gedaan wordt. In Nederland is dit goed opgepakt en uitgewerkt door Harm de Laat en zijn team die hier hobbymatig uitdaging in vonden. Vorig jaar was de eerste editie en hebben we hier toen ter tijd al uitgebreid over Zombierush geblogd:

“ZOMBIERUN IS WERKELIJKHEID”
“VERSLAG ZOMBIERUSH”

Waar we in het wedstrijdverslag van vorig jaar nog erg kritisch waren en enkele verbeterpunten hadden hebben we deze keer eigenlijk geen opmerkingen. Na de editie van vorig jaar is er door de organisatie een enquête verspreid onder de deelnemers. De resultaten zijn door de organisatie goed opgepakt en maakte deze 2e editie dan ook tot een topper. De zombies waren goed verdeeld over het parcours en de obstakels waren uitdagender dan vorig jaar. Ook werd er door de zombies met meer respect gespeeld waardoor het leuk en spannend bleef tot het einde. Zo werd bij Daphne door een enthousiaste zombie in het begin alle lintjes in een ruk weggetrokken, waarop Daphne een Lintje terug kreeg waardoor het ook voor Daphne erg leuk bleef.
Deze keer waren er onderweg ook drankposten, erg handig met al die tussensprintjes, en dit gaf weer wat nieuwe energie. Deze keer kon je ook Lintjes terugverdienen door opdrachten uit te voeren. Zo kon je door een paintball kooi rennen, en uit een afgedekte bak met spaghetti en andere rotzooi een (rubber) vinger zoeken om lintjes te verdienen.

Volgend jaar gaan we zeker weer meedoen aan Zombierush. Het evenement is zo goed opgezet dat het de hele 5 of 10 kilometer spannend blijft wat er om de bocht staat. De zombies zien er zo goed uit en zitten zo goed in hun rol dat je goed in het verhaal zit. Iedereen die graag gaat hardlopen kunnen we aanraden eens mee te doen aan zombierush. De obstakels die je onderweg tegenkomt zijn eenvoudig maar toch uitdagend. Wij kunnen er in ieder geval niet genoeg van krijgen en spreken er onderling nog steeds over, want wij waren erbij! Wil je volgend jaar meedoen? dan kun je alvast oefenen met de zombiesrun App, de blog van David over de App lees je hier. Wie weet zie we jou wel terug in de volgende aftermovie! En zeg nou zelf… hoe vet is het als je jezelf ook nog eens terug ziet in de officiële aftermovie van Zombierush (je vind ons vanaf 2.03). Meer informatie over zombierush vind je op: zombierush.nl

Wedstrijdverslag: Zombierush 2015
Getagd op:                                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: