"Tactieken werden vergeten..."
“Tactieken werden vergeten…”

Op 1 november 2014 waren we met 6 man aanwezig bij de allereerste zombierun in Nederland, Zombierush. De zombierun behoort tot een van de zogenoemde Funruns, Plezier in hardlopen is het hoofddoel en de tijd die je erover doet is niet van belang. Waar Funning de combinatie tussen Fun en Running is was de The Funning Company natuurlijk aanwezig bij Zombierush.

Het was bovenstaande trailer van www.zombierush.nl die ons in de verleiding bracht om mee te doen. Uiteraard wisten wij niet wat ons te wachten stond. Om ons voor te bereiden hadden we op YouTube filmpjes bekeken van de zombieruns die in andere landen al gelopen waren. Uit deze filmpjes hadden we dan ook diverse tactieken gehaald die eventueel bruikbaar konden zijn tijdens de run. Naderhand bleek van die tactieken weinig over te zijn en was het op het moment van sprinten ieder voor zich.

In mijn blog over de zombierush (http://www.thefunningcompany.nl/zombiesrun-realiteit/) kun je lezen dat het de bedoeling is om met minimaal 1 lintje over de finish te komen. Van de 6 man van onze groep waren er 2 die met lintje over de finish waren gekomen, Sebastian en Michel mochten zich dan ook “survivor” noemen, helaas waren Bas, Barry, David en ikzelf (Mike) “├»nfected” omdat wij geen lintje meer hadden. Het was erg leuk om niet op tijd te rennen maar om juist als vriendengroep, gezamelijk, aan een evenement mee te doen. Naar mate er steeds minder lintjes in ons team kwamen was het steeds meer van belang om de lintjes van je teamgenoten te beschermen.

verslag zombierush foto 2

Omdat we met 6 personen waren heb ik even gevraagd naar de ervaringen van iedereen:

David: “gezellige, ontspannen sfeer. Leuk concept. Helaas minder obstakels dan verwacht en een eenzame ┬álaatste anderhalve kilometer.Volgend jaar weer!”

Barry: “Het evenement heeft de potentie om heel groot te worden. Ik ben het verder met David eens. Ik wil daar nog bijvoegen dat de “zombies” goed gegrimd waren, wel opvallend veel vrouwelijke zombies”

Michel: “Mooie kennismaking met de Zombierush. Spectaculair verklede zombies zorgde in met name het eerste deel van de run voor de nodige spanning. De obstakels mogen wat mij betreft wat pittiger zodat deze niet als rustpunt gebruikt kunnen worden.”

Sebastian: “Leuk idee, Maar dit jaar nog niet goed genoeg uitgevoerd, te weinig obstakels. Zelf ben ik misschien iets te prestatiegericht voor deze run. Ik kan er niet tegen als ik lintjes kwijtraak, en ik was dan ook erg bang dat ik vanuit mijn fanatisme de vrijwilligers pijn zou doen. Maar het concept zombierush vond ik heel goed en begrijp dat dit de eerste keer was dat deze georganiseerd was.”

Bas: “Dit was mijn allereerste funrun, van de obstakels had ik meer verwacht, maar het spelelement was daarentegen beter dan verwacht. Dus mijn eerste maar niet mijn laatste funrun vermoed ik!

Kort samengevat, was het voor de eerste keer een leuke run. Voor volgend jaar zouden ze de obstakels moeten verbeteren door deze wat zwaarder/uitdagender te maken. De “zombiezones” kunnen beter verspreid worden over het parcours zodat het de gehele route spannend blijft. De zombies waren zeer goed in hun rol en zagen er goed eng uit. Zoals Barry ook al aangaf, een evenement met de potentie heel groot te worden! volgend jaar weer!

 


 

 

Verslag Zombierush
Getagd op:                        

2 gedachten over “Verslag Zombierush

 • Avatar
  november 20, 2014 om 09:40
  Permalink

  Leuk verhaal! Ik kan me hier helemaal in vinden!
  Leuke run met veel potentie!
  Maar dan moet er inderdaad wat pittigere obstacles in het parcour en meer verspreiding van de zombies (niet 10 zombies bij elkaar op een pad van 1 m breed).
  Helaas waren wij bij de 10k run al 6 (van de 9) lintjes kwijt na 2.5 km.

  locatie was verder super!
  Het zonnetje en de warmste 1 november met 21 graden hielpen goed mee!

  Beantwoorden
  • Mike Driessen
   november 21, 2014 om 08:49
   Permalink

   Lars, Leuk dat je jou ervaring deelt. Fijn om te lezen dat de blog zo herkenbaar voor je is.
   Het warme weer was inderdaad heerlijk!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: