Als hardloper neem je altijd je hardloopkleding mee wanneer je op vakantie gaat. Je hoeft niet veel meer mee te nemen dan je schoenen en een hardloopsetje. Niets is heerlijker dan genieten van de vrijheid die hardlopen heet. Het ultieme gevoel van: ” hardlopen kun je overal!” Zelf verken ik vaak, als ik op vakantie ben, al hardlopend de omgeving van mijn vakantieadres. Hierdoor weet ik als snel een supermarkt of een bakker te vinden.
verkennen met een runningtour

Maar wat nu als je meer wilt weten dan alleen die supermarkt en die bakker. Je kunt een wandeling maken en al lezend door de folder van de plaatselijke VVV jezelf wegwijs maken in een stad. Al slenterend ben je vervolgens blij als je met een beetje geluk na een halve dag uitgeput op het terras kunt gaan zitten.
Tijdens een famielieweekend in Valencia, Spanje heb ik samen met Inge (het zusje van mijn vriendin) een runningtour gedaan door het centrum van Valencia. In verband met de warmte hadden we al om 8 uur afgesproken bij Torres de Serranos waar we kennis maakten met onze Nederlandse gids Fleur van de Put. Na een korte voorstellingsronde en een kleine uitleg gingen we al hardlopend de stad door.  Tijdens het rennen werden we tegelijkertijd op de hoogte gebracht van de bezienswaardigheden van Valencia. Van straatkunst tot Calatrava en van stationsgebouw tot gemeentehuis we kregen het allemaal te zien. De dag ervoor waren we met de familie de stad gaan verkennen per fiets en tijdens het hardlopen merkten we dat we toch wat bijzondere plekken gewoon voorbij gereden waren. Af en toe stonden we even stil en kregen we een wat uitgebreidere uitleg. We gingen zelfs enkele gebouwen in om nog meer te weten te komen over Valencia. Zelfs Inge die een half jaar in Valencia gewoond had in verband met haar studie gaf aan de stad nu pas echt te leren kennen. Uiteindelijk hebben we een route van 10 km afgelegd zonder dat we er erg in hadden dat we al zo lang onderweg waren. Een mooie manier om een stad te verkennen zeker als je net zoals wij een stedentrip deden van slechts enkele dagen, zo krijg je wel een hele goede indruk van de stad waar je op dat moment bent. We waren hooguit 2 uur kwijt deze ochtend, je voelt je de hele dag lekker fit, en hadden de rest van de dag nog om andere leuke dingen te doen.

verkennen met een runningtour Bewust ga ik in deze blog niet te veel in op wat er allemaal verteld werd door onze gids Fleur omdat ik echt vind dat je het moet ervaren. Maar het doen van deze Runningtour was echt de moeite waard en kan iedereen aanraden om te kijken wanneer je toch op vakantie bent om een runningtour te doen. Je leert op een hele leuke en snelle, actieve manier de stad kennen en bent ook nog eens lekker actief bezig met hardlopen.
Niet alleen weet de gids je alles te vertellen over de historie van de stad ook kan deze je vertellen waar de lekkere en betere restaurants liggen want na dat hardlopen heb je een goede maaltijd zeker verdient.

Wil je nu ook een runningtour doen in Valencia? Neem dan contact op met Fleur via de website: www.GoRunningtoursValencia.com (Dit kan in dit geval gewoon in het Nederlands)

Vind je het toch wat vreemd zo in het buitenland dan kan het ook dichter bij huis. Zo kun je in Maastricht contact opnemen met Raoul van www.maastrichtrunningtours.nl

Om je een indruk te geven van onze Runningtour in Valencia bij deze de thefunningcompany.nl aftermovie:

hier nog enkele foto’s:

verkennen met een runningtourverkennen met een runningtour verkennen met een runningtour

Verkennen met een runningtour
Getagd op:                                

Eén gedachte over “Verkennen met een runningtour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: