Dat sporten gezond is voor lichaam en geest is over het algemeen wel bekend. En of je nu doet aan tennis, paardrijden, hockey, running of uiteraard Funning (fun running), sporten is niet alleen gezond maar ook nog eens ontzettend leuk! Voor iedereen die wat krap bij kas zit of wel een steuntje in de rug kan gebruiken, biedt de zorgverzekering uitkomst. Nu zul je denken, de zorgverzekering? Ja! De zorgverzekering! Hoe? Dit artikel vertelt je er meer over.

 

Sebastian - Concentratie
Sebastian – Concentratie

 

Sporten met de zorgverzekering
In Nederland is het hebben van een zorgverzekering verplicht. Voor liefhebbers voor sport is een zorgverzekering meer dan alleen een vergoeding voor zorgkosten. Wat veel mensen niet weten, is dat de meeste zorgverzekeraars korting geven op een abonnement op de sportschool!

Naast korting op het abonnement krijg je er bij sommige zorgverzekeraars nog een extraatje bij. Hierbij moet je denken aan gratis fitheidtesten om je gezondheid en fitheid te meten of korting op groepslessen. Het kortingspercentage dat je krijgt, is per verzekeraar verschillend. Bij de ene is dit bijvoorbeeld 10% en bij een andere zorgverzekeraar kan dit zomaar 20% zijn. Tijdens mijn zoektocht naar een zorgverzekering kwam ik het volgende tegen.

Korting op de sportschool
Het consumentencollectief UnitedConsumers biedt de zorgverzekering van VGZ aan. Bij VGZ/UnitedConsumers kun je kiezen uit twee opties:
– Kortingsregeling BasicFit
– Cursus ‘starten met fitness’

Sebastian - gewicht heffen
Sebastian – gewicht heffen

Kortingsregeling BasicFit
VGZ/UnitedConsumers heeft een regeling met BasicFit. Dit betekent dat je hier kunt sporten met korting. De sportpas die je ontvangt is binnen je gezin overdraagbaar en ook nog eens geldig in alle vestigingen van BasicFit. Het sportabonnement ga je aan voor twaalf maanden, maar je betaalt per maand. Er zijn 141 BasicFit Clubs in Nederland: er zit er dus ook altijd eentje bij jou in de buurt!

 

 

Cursus starten met fitness
Via het Intenz Gezondheidsplan kun je een cursus ‘starten met fitness’ volgen van 6 maanden. De cursus bevat de volgende voordelen:
– Gratis fitheidanalyse voor én na de cursus inclusief beweegadvies en trainingsprogramma (t.w.v. €70!)
– Begeleiding door professionele en enthousiaste instructeurs
– Sporten tegen een kortingstarief
– Eenvoudig online aanmelden
– Geen inschrijfgeld

Sebastian - power!!
Sebastian – power!!

Na 6 maanden kun je in overleg met het sportcentrum bepalen of je onder dezelfde voorwaarden je abonnement wil voorzetten.

Als sporter is het dus van belang dat je goed kijkt naar een zorgverzekering die bij je past en aansluit op jouw behoeften.

Bron: UnitedConsumers

Sporten met de zorgverzekering
Getagd op:                                                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: