Sponsorloop voor TUMI GhanaBij mijn Atletiekvereniging Unitas Sittard kunnen we er al niet meer omheen. Robbert Lommelen, zelf ook atleet en trainer bij Unitas heeft een sponsorloop opgezet voor zijn zus Milou onder de naam Sponsorloop voor TUMI Ghana. Als trotse broer is hij dan ook al weken aan het vragen dat iedereen zaterdag 5 november meedoet. Ofwel door te  rennen of mee te helpen om deze dag tot een succes te maken. Na veel toezeggingen op de atletiekbaan, probeert Robbert nu via The Funning Company nog enkele mensen enthousiast te krijgen om 5 november mee te doen en te gaan hardlopen voor het goede doel. Op deze manier probeert hij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor TUMI

Ik kan begrijpen dat het nog steeds niet duidelijk is waar het precies over gaat, bij deze een kleine uitleg. Milou, de zus van Robbert, heeft de stichting TUMI opgericht. Deze non-profit organisatie heeft als doel jonge, kansarme vrouwen in Ghana eindelijk een kans te geven. Verschillende factoren, zoals tienerzwangerschappen en geldgebrek, zorgen ervoor dat veel jonge, Ghanese vrouwen niet lang naar school gaan. In Ghana wordt het volgen van een opleiding (met name middelbare school en studie) nog vaak gezien als een luxe. Veel van deze vrouwen krijgen nooit de kans een opleiding te volgen, waardoor ze de rest van hun leven werken als straatverkoper op de markt. Met deze baantjes verdienen ze gemiddeld één euro per dag en kunnen ze dus amper voorzien in hun eigen levensonderhoud.

Door deze vrouwen een beroep te leren, kunnen ze eindelijk zelf geld verdienen zodat ze uiteindelijk onafhankelijk en zelfredzaam worden. Om niet afhankelijk te blijven van sponsoren, openen we in het TUMI centrum ook een hostel. Kumasi is een populaire vakantiebestemming voor toeristen. In het hostel overnachten de gasten in eenvoudige, maar comfortabele tweepersoonskamers of slaapzalen. Ook zijn hier de prachtige spullen te koop die gemaakt worden door de vrouwen in de naailessen. Het hostel zal voor een aantal banen zorgen, maar heeft als hoofddoel inkomsten te generen om de lessen in het Women Empowerment Centre mee te financieren. (Women Empowerment Centre is een centrum waar vrouwen een opleiding kunnen volgen tot naaister, kapster of nagelstyliste.)

sponsorloop voor TUMI Ghana
Milou Lommelen met de kinderen in Ghana

Toch is er een startkapitaal nodig om het centrum te kunnen openen en dit is waarbij ieders hulp goed gebruikt kan worden. om dit startkapitaal bij mekaar te krijgen wordt er op zaterdag 5 november een sponsorloop georganiseerd. De TUMI-Run for Ghana. De Sponsorloop zal om 10:00 van start gaan op de atletiekbaan van A.V. Unitas Sittard (Eggerweg 4). Je kan kiezen uit 3 afstanden: 3km, 5km en 10km. Speciaal voor de kinderen is er een run van 1km. De 1km en 3km zullen volledig op de atletiekbaan plaatsvinden terwijl de mensen die de 5km en 10km doen, ook buitenom zullen lopen. De kosten zijn ‘n kleine euro per kilometer, dus daarvoor hoef je het zeker niet te laten.

Wil je meer weten over TUMI Ghana en wat je verder nog kunt doen om te helpen kijk dan op www.tumighana.org

In plaats van je gewoonlijke rondje hardlopen kun je zaterdag mooi meedoen aan deze sponsorloop. Je tempo, de tijd die je loopt dat doet er eigenlijk niet toe, alleen al door mee te doen ben je hoe dan ook een winnaar!

 

Sponsorloop voor TUMI Ghana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: