Lars, van The Funning Company, al druk in voorbereiding voor de Sittard experience run
Lars, van The Funning Company, al druk in voorbereiding voor de Sittard experience run

We hebben er even op moeten wachten maar zondag 17 April is het dan eindelijk zo ver, de gemeente Sittard-Geleen heeft eindelijk zijn eigen obstacle run! Vorig jaar was er nog de DIS Familieloop, een hardloopwedstrijd voor het hele gezin. Maar dit jaar is er besloten om er een groot hardloopfeest van te maken onder de naam Sittard Run Experience. Als The Funning Company worden wij hier heel vrolijk van, een allesomvattend hardloopevenement met naast een hoog prestatiegehalte ook een zeer hoge fun factor.

Hardlopen is niet alleen maar de beste tijd neer zetten, hardlopen geeft ook veel plezier, een goed gevoel en uitdaging. Naar mijn mening zijn al deze factoren samengevat onder de noemer Sittard Run Experience.
De dag is onder verdeeld in 4 elementen:
The Run Experience:
Een hardloopwedstrijd (klassieke vorm) met de afstanden 5km/ 10km en 15km
The Walk Experience:
wandeltochten met de afstanden 10km/ 15km en 20Km
The Fun Run Experience:
Een opmerkelijke hardloopwedstrijd van 1,5km die volledig afgelegd moet worden in een Lederhosen of Dirndl. Dit gaat voor zeer veel Amusement zorgen en ik hoop dan ook dat ik er zelf nog iets van mee ga krijgen.
En de reden waarom ik deze keer deze blog schrijf:
The Obstacle Experience

Als The Funning Company kunnen we niets anders zeggen dan dat we er gewoon zin in hebben. De eerste obstacle run in onze gemeente, niemand had tot dit jaar de stap durven wagen totdat het team van de (toen nog) DIS familieloop de stoute sportschoenen aantrok om er de Sittard Run Experience van te maken.
The Obstacle Experience bestaat uit 4 afstanden:
– 1km de kidsbattle kleine beer, een kleine afstand met een groot doel. (Een kijkje op de site van stichting de kleine beer is dan ook de moeite waard)
– 6km Tempoteam Run
– 12km DIS Run
– 15 km Zuidlease Run

In de obstacleruns kennen we verschillende manieren van starten. In “kleine” groepjes zoals we deze kennen van VenloStormt, Cavemanrun en Strong Viking, of in een grote startgroep zoals bij de strongmanrun. De laatste variant gaat toegepast worden in Sittard en ben erg benieuwd naar hoe dit uitpakt. The Funning Company kreeg een kleine sneak preview op de obstakels en ik zal er een aantal bespreken.
Het starten vanuit een groot startvak kan soms lastig zijn door de drukte, maar toch voorzie ik voor Sittard Run Experience geen problemen. Gelijk aan de start wordt je namelijk getrakteerd op een obstakel met dranghekken en daarna komen een aantal eenvoudige maar toch pittige hooibalen, dit moet voldoende zijn om de groep uit elkaar te trekken. Ook onderweg zijn diverse obstakels dusdanig breed gemaakt dat ze meerdere mensen tegelijk aan moeten kunnen.

Een blik door door diverse obstakels laat mij zien dat er veel survivalrun elementen in verwerkt zitten, veel touwen en netten. Deze obstakels zijn vaak eenvoudig van opzet maar vereisen meestal veel armkracht, techniek en coördinatie. Door de fysieke inspanning die er nodig is, vormen ze juist een leuke uitdaging. Verder zijn er nog een aantal obstakels die echt opvallen.

De Zuidlease Klim
Via een verticale balkentrap klim je op de eerste container, eenmaal daar ga je via een net naar de hoge container. Vervolgens kun je via een net weer naar een lagere container en als laatste kom je dan weer via een net op de grond.Sittard Experience Run

De Geleenbeek brugklim
Via facebook is hij al bekend gemaakt. De bedoeling is dat je via een net dat aan de brug hangt de brug op klimt, via deze brug ga je via een touw naar de andere brug. Voor de toeschouwers echt een mooi punt om eens te gaan kijken; hier is spektakel verzekerd!

DIS obstacle
Het DIS obstakel is 2 maal 4 meter breed. Het is een diagonale netklim omhoog en via een balkentrap weer naar beneden. De hoogte van 3 meter maakt dat dit een technisch pittig obstakel is.

YellowDozer Mountain Climber
Dit obstakel valt erg op! Waarom? omdat hier heel goed gebruik gemaakt gaat worden van materialen die je niet (vaak) tegen komt tijdens een obstacle run. Om dit obstakel uit te leggen moet ik eerst een kleine uitleg geven. Yellowdozer is een Sittards bedrijf dat gespecialiseerd is in de verhuur en verkoop van zware constructie materialen; hierbij moet je denken aan diverse graafmachines. En laten ze die graafmachine onderdelen nu net gebruiken om obstakels van te maken. Schrik dus niet als je onder een grijper door moet kruipen of over hele grote vrachtwagenbanden moet klimmen.

Het moddercircuit
De plek waar altijd de meeste toeschouwers staan, het moddercircuit. Niets is leuker voor de toeschouwers dan de deelnemers tot hun oksels in de modder te zien en als deelnemer stiekem de reden waarom je aan obstakel runs meedoet, gewoon lekker vies worden. Er is heel veel modder beloofd en daar worden we natuurlijk erg enthousiast van!

verslag strong viking

Wat moeilijk is aan deze Obstacle run is dat het een stedelijke Run is. Hierbij worden vaak door de gemeente diverse beperkingen opgelegd, belangrijk in deze is dan ook dat een gemeente samen met de organisatie moeten kijken naar de mogelijkheden van dit soort runs. Niet alleen loopt de run door de mooie Sittardse binnenstad; ik heb vernomen dat als alles goedgekeurd wordt er een stukje van de route dwars door de Sittardse parkeergarage zal gaan!

“Je herkend ons aan de blauwe “The Funning Company” T-shirts”

Mocht je zin hebben om mee te doen, zorg dan in ieder geval voor een goede voorbereiding. Doe je mee aan de 12 km, zorg er dan voor dat je conditioneel ook 12km aan kunt. Mocht je zowel conditioneel als fysiek sterk zijn dan is de Sittard Run Experience een echte aanrader. Probeer ook met zoveel mogelijk mensen mee te doen en gewoon lekker plezier te maken. Ga met je bedrijf, vriendengroep of Familie en sleep elkaar door de obstakels heen.
Wil je je inschrijven of meer informatie:
kijk dan op de Facebook Pagina of op de Website van de Sittard Run Experience

We zien jullie 17 april en spreek ons maar gewoon aan! Jullie herkennen ons aan de blauwe “The Funning Company” shirts, Wij gaan in ieder geval veel plezier maken. Doen jullie mee?

Follow

Sittard Run Experience
Getagd op:                                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: