Iedereen die Runkeeper gebruikt om mee te hardlopen heeft het wellicht al gezien. Op Zondag 6 December word wereldwijd de eerste Runkeeper Global 5K (3.1 mile) gelopen. Ik heb veel hardloop Apps op mijn telefoon gebruikt en getest waarbij ik Runkeeper echt de leukste vond ben ik hier blijven hangen.

Foto: Runkeeper.com
Foto: Runkeeper.com

Runkeeper is net als vele ander Apps een hardloopApp voor op je telefoon, Ik zelf gebruik het meestal als een back-up waarbij ik eigenlijk alles registreer via mijn hartslagmeter maar als ik toch mijn muziek aanzet via mijn telefoon is Runkeeper toch wel fijn. Door de muziek heen hoor ik om de 5 minuten hoeveel kilometer ik al heb afgelegd en welk tempo ik loop. Ik hoor dan precies of ik mijn tempo kan vasthouden of dat ik wellicht nog iets moet aanzette. Aan het einde van iedere run krijg ik altijd een mooie samenvatting van wat ik gedaan heb en mijn route is mooie terug te zien op een kaart. Ooit begonnen met een heel simpele hartslagmeter wilde ik steeds meer weten over mezelf en over mijn hardloopstatistieken ondertussen heb ik een geavanceerde hartslagmeter en Runkeeper om mijn statistieken op te slaan. Het voordeel van mijn hartslagmeter is dat ik niet altijd mijn telefoon hoef mee te nemen en dat ik bij obstacleruns, met veel water en modder, toch mijn gegevens heb. Ik vind het fantastisch om naar runningstatistieken te kijken en te analyseren. Ideaal dus voor mijn Let’s Run trainingen. Wat ik nog meer leuk vind aan Runkeeper is de tijdlijn waarbij ik kan zien wat mijn hardloopvrienden zoal doen. Ik kan hun activeit gewoon een kleine Like geven maar kan ook een uitgebreider bericht achter laten.

Zo kwam afgelopen week in die Runkeeper tijdlijn ook een aanmelding voor de Runkeeper Global 5k voorbij. Je hoeft nergens naartoe te rijden je kunt vertrekken wanneer je wilt en kunt zelfs op de loopband gaan hardlopen als je maar 5 kilometer aflegt. Omdat over de hele wereld op dezelfde dag mensen aan deze activiteit meedoen heet het een virtuele hardloopwedstrijd. Ondanks dat dit al aardig spannend klinkt had het niet meteen mijn aandacht. Het hardlopen van een virtuele hardloop wedstrijd heb ik al eens behandeld bij mijn blog over Hardloop Event, en was dus, voor mij, ook niets nieuws. Maar met wereldwijd 45 miljoen Runkeeper gebruikers kon dit wel eens een interessante Run worden. Niet dat ik verwacht dat alle 45 miljoen mensen meedoen maar de vraag: “hoeveel mensen gaan hier aan meedoen?” is al erg interessant. En wat komt hier nog meer uit?… wie is er nu sneller. De Mannen of de Vrouwen, Nederland of BelgiĆ«. De gedachten alleen al aan de statistieken die hier uit kunnen komen maken me gek! Op welke plaats wereldwijd komt Nederland?, zou hardloopland EthiopiĆ« ook hier winnen? wat doet mijn leeftijdscategorie? Ik wil het allemaal weten. En het mooie is dat Runkeeper aangegeven heeft deze statistieken bekend te gaan maken. En toen dacht ik… Ik wil hier onderdeel van uitmaken ook al ben ik, tussen alle gebruikers van Runkeeper, slechts een rijstkorrel in deze statistieken.

Foto: Runkeeper.com
Foto: Runkeeper.com

Je kunt meedoen als je een runkeeper account hebt of wanneer je er uiteraard een aanmaakt. Daarna moet je je nog even aanmelden voor de Runkeeper Global 5k. Dit doe je door in je profiel onder uitdagingen je even aan te melden. En dan? het enige wat je dan nog moet doen is zondag 6 december 5 kilometer hardlopen en ervoor zorgen dat je gegevens door Runkeeper geregistreerd worden.
Doe jij mee aan de Runkeeper Global 5K?

Runkeeper Global 5k
Getagd op:                                                    

2 gedachten over “Runkeeper Global 5k

 • Avatar
  november 27, 2015 om 09:45
  Permalink

  Super leuk! Ik ben ook gek op de statistieken. Kan wel een hele tijd kijken naar de run die ik heb afgelegd net zolang tot ik de cijfers uit mijn hoofd ken haha.
  Ik heb op 6 december al een run van 15 km gepland staan. Denk je dat ik dan alsnog mee kan doen? Lijkt mij ook heel erg gaaf en ben zeker benieuwd naar de uitkomsten!

  Beantwoorden
  • Mike Driessen
   november 27, 2015 om 14:56
   Permalink

   Erg herkenbaar Tamara, ik denk dat als je tijdens je 15km je telefoon meeneemt en dan bij 5km even op opslaan drukt. Je 2 wedstrijdjes in 1 kunt doen. Wellicht leuk voor een Blog?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: