Hoe vervelend is dit! Vorige week plaatste ik vol enthousiasme een Blog over de Sittard Run Experience, voor het eerst zou er een obstaclerun in de Gemeente Sittard-Geleen gehouden worden. Wat keek ik ernaar uit, en met mij nog vele anderen. De teleurstelling was dan ook wel te merken toen nog geen dag later het nieuws kwam dat de obstacle run helaas niet door kon gaan.  De andere activiteiten van Sittard Run Experince die dag gaan gelukkig wel door. Opgeven voor die activiteiten kan dan ook nog steeds via de website van Sittard Run Experience. Waar ik naar aanleiding van mijn laatste blog enkele bezorgde berichten ontving, hoeven deelnemers die zich reeds hadden ingeschreven voor de obstaclerun in Sittard zich geen zorgen te maken waar je inschrijfgeld niet wordt afgeschreven. En nu? welke Obstacleruns in Limburg zijn er zoal? Je had je nu  net zo verheugd op de Obstacle Experience van Sittard? Moet je nu heel ver reizen? Speciaal voor de liefhebbers zocht ik even op welke runs je zoal kunt doen zonder de provincie Limburg te verlaten.

OP VOLGORDE VAN DATUM, ALLE OBSTACLERUNS IN LIMBURG:

28 29 mei, Venlo, Venlostormt www.Venlostormt.nl
*THE FUNNING COMPANY AANRADER*
De grootste obstaclerun van Limburg. Het parcours loopt in en om het centrum van Venlo, Naast de obstacelerun Venlostormt kun je ook meedoen aan Teamstormt of Sprintstormt. Er zijn altijd veel toeschouwers die dit evenement een extra gezelligheidsfactor meegeven. Dit jaar helpt The Funning Company mee in de Organisatie van Venlostormt en we zijn dan ook heel trots onderdeel te mogen uitmaken van dit fantastische evenement
The Funning Company aftermovie 2015:

4 Juni, Baarlo, Baarlostormt www.baarlostormt.nl
Het parcours loopt onder meer over de kasteelweide, door het parkbos en aantal  keren door de Kwistbeek. Bestormers, zoals de deelnemers genoemd worden, moeten door wasplaats de Sprunk waden en in het intensieve parcours nog diverse hindernissen bedwingen. Bestormers kunnen individueel of in teamverband deelnemen. Ook zijn er speciale afstanden voor scholieren.

25 juni, Valkenburg, Cavemanrun www.caveman-run.nl
*THE FUNNING COMPANY AANRADER*
De grotten, de Geul, het bos en de beruchte Cauberg vormen opnieuw het decor van een meedogenloze obstakelloop. Tientallen obstakels moeten worden overwonnen om de finish te bereiken waarbij kracht, modder, water en uithoudingsvermogen centraal staan. Sommige stukken op het parcours doen je denken aan een trailrun en maakt het daardoor extra interessant.
Extra zwaar wordt het parcours door de hoogteverschillen! De passage door de mergelgrotten is erg bijzonder om eens mee te maken. In 2015 verzorgde The Funning Company de warming-up voor 3 startgroepen.
The Funning Company aftermovie 2015:

2 juli, Maastricht, Battle of Maestricht http://www.battleofmaestricht.com/
Dit jaar is de tweede editie van Battle of Maestricht. De start- en finishlocatie is te vinden bij de Observant te Maastricht. De Sint Pietersberg en zelfs een gedeelte van de Maas zijn onderdeel van “het slagveld”, zoals de organisatie het noemt. Niet alleen de obstakels, Maar zeker ook het de prachtige omgeving staan garant voor een onvergetelijke maar ook zware ervaring.

3 juli, Weert, Elite Off Road Challenge http://www.eliteoffroadchallenge.nl/
In 2012 is het idee voor een obstaclerun opgepakt met de woorden: ‘Wij gaan het zwaarste evenement van Nederland organiseren. Geen commerciële bedoelingen; van fanatiekelingen, voor fanatiekelingen!’. De eerste editie bedacht door Luuk Kamminga en Mark Smulders vond dan ook plaats in 2013. Het evenement vindt plaats op Weerterheide, rennen in het mulle zand is al zwaar maar hier wordt het gecombineerd met obstakels. Het wordt dan ook gezien als een van de zwaarste obstacleruns van Nederland.

18 september, Heerlen, Urban Race www.urbanrace.nl
De Urban Race vind plaats in en om het centrum van Heerlen. Ook dit wordt de tweede editie met een 6k, 10k en 15k route is er genoeg uitdaging voor zowel de beginnende al de getrainde sporter. Of je nu alleen gaat, met vrienden of met collega’s iedereen kan meedoen aan de Urban Race. Niet alleen als deelnemer maar ook als supporter is er in het centrum vanalles te doen zoals live muziek en dans, diverse demonstraties en natuurlijk eten en drinken.

25 september, Roermond,  RoermondStormt www.roermondstormt.nl
Na het succes van VenloStormt, winnaar van de Nationale Evenementen Innovatieprijs 2015, komt er nu een vervolg in Roermond. Op zondag 25 september 2016 wordt RoermondStormt georganiseerd. Een hindernissen stormloop over een parcours van 7,2 –  11,0 of 22 ,0 km voor 14 jaar en ouder.

Eind Oktober, Soerendonk, Zombierush www.zombierush.nl
*THE FUNNING COMPANY AANRADER*
Normaal gesproken was er rond halloween, zombierush, een obstaclerun waarbij je moest wegrennen voor zombies. Helaas is er geen datum bekend en ligt de website eruit. Wij, The Funning Company kunnen ons niet voorstellen dat na het succes van de afgelopen 2 jaar dit evenement niet door zal gaan. Hopende dat deze zal plaatsvinden zet ik hem hier alsnog voorzichtig tussen.

The Funning Company aftermovie 2015:

Alle Obstacleruns in Limburg op een rijtje gezet met de websites erbij. Mochten we per ongeluk toch een run vergeten zijn? laat het even weten dan voegen we deze uiteraard nog even toe. Wij schrijven graag blogs over evenementen en ook daarvoor kun je contact met ons opnemen.

Genoeg obstacle run uitdaging in Limburg zoals je ziet, des te meer valt op hoe jammer het is dat Sittard-Geleen ontbreekt in dit rijtje, maar laten we hopen dat dit volgend jaar wel mogelijk gemaakt kan worden. Een obstacle run is leuk om te doen, zeker als je meedoet met familie of vrienden en elkaar probeert te helpen de obstacles te overwinnen. Denk er aan dat je wel getraind moet zijn om aan een run mee te doen, de minst getrainde bepaald het tempo en is degene waar de groep zich aan moet aanpassen. Het allerbelangrijkste is gewoon veel plezier maken en het behalen van de run te zien als prestatie! welke Obstacleruns in Limburg ben jij van plan mee te doen?
Follow

Obstacleruns in Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: