Sport is vaak een opoffering, ouders die uren langs het voetbalveld staan, een vriend of vriendin die een hele dag meegaat naar een atletiekcompetitie. Moeten de kinderen mee of regelen we een oppas. Iedere sporter kent het wel. Naast het sportieve evenement is het vaak ook een afweging met de gezinssituatie. 27 September bij de JCI run en de Fun Run was goed te zien dat beide makkelijk te combineren waren.

JCI Fun Run Wat een evenement, nog steeds ben ik er mee bezig hoe leuk de hardloopwedstrijd georganiseerd door JCI Zuid-Limburg was.’s Morgens was er de JCI Run, Georganiseerd door JCI in Samenwerking met A.V. Unitas. Zowel voor de kinderen als voor de volwassenen waren er verschillende afstanden waarbij een officiĆ«le tijdmeting ervoor zorgde dat deze wegwedstrijd ook nog eens geregistreerd staat bij de atletiekunie.
Vanuit The Funning Company, konden we niet anders dan bij dit evenement aanwezig te zijn. Niet alleen was deze wedstrijd eens lekker dichtbij in eigen regio ook was het voor ons goed ter voorbereiding op de obstaclerun Strong Viking Brother Edition waar we met een groepje de 13km gaan lopen.
Bij de JCI run deden we (David, Kirsten en Mike) mee aan de 12,4 km om straks, bij Strong Viking, goed voorbereid aan de start te staan. Doordat we deze wedstrijd als meetmoment gebruiken weten we hoe we er conditioneel voor staan. Ondanks dat we bij Strong Viking bij elkaar blijven en elkander gaan helpen en aanvullen waar nodig, was het nu ieder voor zich. Het voelde dan ook heerlijk om die 12,4 km te voltooien en het voordeel van een wedstrijd is toch dat je altijd je grenzen probeert te verleggen door er eens flink tempo op te zetten. Kirsten is helaas met pijn aan haar knie moeten uitstappen en hopen dan ook dat zij fit is voor Strong Viking. Ondanks dat het voor ons eens een “gewone” hardloopwedstrijd was konden we hier zeker plezier aan beleven. Het heuvelachtige gebied rond Munstergeleen in combinatie met de afstand zorgde zeker voor genoeg uitdaging. Voor de lezers die graag willen weten wat we gelopen hebben kun je in de uitslagen kijken.JCI Fun Run 2

‘s Middags werd er door JCI nog een schepje bovenop gegooid. Een kleurig schepje welteverstaan want toen begon de JCI Fun Run. Ik schreef hier al eens eerder een blog over, blog, maar het is een Colorrun door Munstergeleen.
Het leuke aan de Fun Run is dan ook dat er geen tijdmeting is, ieder niveau kan meedoen en dat het belangrijkste is dat je plezier hebt. En dat is nu precies waarom The Funning Company opgericht is. Dat je simpelweg plezier hebt in het hardlopen of je nu snel of minder snel bent.
De drempel om mee te doen is gewoon lekker laag, je kunt meedoen als fanatiek hardloper maar je kunt hem ook wandelend doen (als je zou willen). Een perfecte gelegenheid dus om met het hele gezin aan mee te doen. Niet alleen deden er kinderen mee op de fiets ook werd er door enkele gezinnen stevig doorgewandeld met af een toe een dribbeltje. De kleuren zorgen voor wat afleiding en dat het iets anders is dan een saaie gewone 5km. En het allerleukste is gewoon dat je kunt zeggen, ik heb er aan meegedaan, ik was erbij en al deze kleurige foto’s zijn het bewijs!
JCI Fun Run 3
Waar ik ‘s Morgens al de JCI run gedaan had heb ik besloten om de Fun Run met de GoPro vast te leggen. Een aantal vaste volgers van mijn blogs en schema’s deden natuurlijk ook mee en deze mensen wilde ik ook wat supporten. Ik heb dus lekker rustigaan gedaan en een aantal leuke beelden verzameld voor een kleurrijke aftermovie.

De hele dag was gewoon zo goed en leuk georganiseerd dat het die opoffering wel waard was en dat het dus een goed besteedde sportieve zondag geworden is. Ik kan dan ook iedereen aanraden om volgend jaar, jong of oud, gewoon lekker mee te doen om er met z’n allen een groot feest van te maken!

bekijk hier de aftermovie van de JCI Fun Run:

JCI Fun Run
Getagd op:                                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: