Ik irriteerde mij steeds meer aan de draadjes van mijn headset. Onder mijn shirt, over mijn shirt, over mijn rug langs of ze vielen bijna uit mijn oor. In mijn zoektocht naar een bluetooth headset ontdekte ik een tijd geleden, per toeval, het merk Avanca, via twitter raakte ik met het bedrijf in gesprek en heb toen besloten de Avanca D1 headset te kopen, uit te proberen en deze eens goed te testen. Omdat ik zelf zo enthousiast ben wil ik “Hardlopen met de Avanca D1 headset” graag met jullie delen.

Avanca D1 Bluetooth headset
Avanca?
Ook ik had er nog niet eerder van gehoord omdat we op het gebied van elektronica normaal gesproken toch al snel voor de bekende grote merken kiezen. Avanca is een Nederlands bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in accessoires voor mobiele apparaten zoals laptops en mobiele telefoons. Waar dit bedrijf ooit in 2008 in een huiskamer begon behoort het sinds september 2015 tot een van 50 snelstgroeiende technologiebedrijven van Nederland. Functionele innovaties met een mooi design dat zorgt ervoor dat het bedrijf terecht tot deze groep behoort.

Elektronica en hardlopen
Je vraagt je af waarom er ineens op een hardloopblog een artikel verschijnt over elektronica. Eigenlijk heel logisch gezien technologie en hardlopen hand in hand gaan. Waar technologie in de sport vaak gebruikt wordt om onze conditie te verbeteren of om ons sneller en sterker te maken. Zorgt technologie ook voor een stuk comfort tijdens het hardlopen. Denk er eens aan wat we allemaal kunnen met onze hartslagmeter, GPS tracker en mobiele telefoon. En omdat ik, net als vele andere mensen, tijdens het hardlopen graag naar muziek luister kwam ik uit bij de Avanca D1 Headset.

Avanca D1 headset
Ik heb de Avanca D1 headset zelf gekocht nadat ze mij vanuit Avanca via twitter wisten te adviseren en mij garandeerde dat deze geschikt was voor het hardlopen. Ik zocht naar een betaalbare bluetooth headset voor tijdens het hardlopen. Hij moest langere tijd kunnen volhouden voor de langere rondjes, goed geluid hebben en tegen een druppeltje regen kunnen. Ondertussen heb ik de headset al een aantal maanden en heb ik hem dus flink kunnen testen.

Avanca D1 bluetooth headset 2De D1 headset in gebruik
Toen ik het setje binnen kreeg was ik erg verrast, ik had hem wel op afbeeldingen gezien maar in het echt is het design gewoon super! daarnaast kreeg ik 3 formaten dopjes om de oortjes zo op maat te maken dat ze niet zouden uitvallen tijdens het sporten, een usb kabel om hem op te laden, “all weather” kapjes voor mocht het regenen en een mooi opberghoesje.
Op het moment dat je hem binnenkrijgt denk je maar een ding… testen! Geen moeilijke beschrijving of installatie van software, binnen enkele minuten klinkt er geluid door je oortjes. En wat voor geluid, niet alleen de hoge tonen maar ook de bass geluiden klinken heerlijk en helder.

Ik ben behoorlijk wat keren gaan hardlopen met de Avanca D1 en ik kan niets anders zeggen dan dat ik enthousiast ben! De eerste paar keer moest ik erg wennen aan het feit dat er geen draadje meer door mijn shirt liep. Dat draadje wat al vaak voor irritaties gezorgd heeft door over je lichaam te schuren of door je beweging de dopjes uit je oor te trekken. Door de stabiele bluetooth verbinding heb je voortdurend goed geluid. Door het lichte design voel je de oortjes nauwelijks en blijft hij stevig zitten. Des te meer kun je dus de focus leggen op een heerlijk rondje hardlopen.
Een ding wat al meteen erg prettig is om te gebruiken is de bediening op de oortjes zelf. Het is niet dat je er voortdurend aan zit maar ik denk dat de volgende handelingen heel herkenbaar zijn.

– Je bent lekker aan het hardlopen, komt ineens dat ene vette nummer uit je playlist voorbij, even wat harder zetten en straks het volume weer wat lager dankzij de volumeregeling, die op je linker oortje zit.
Nu kan ik sowieso niemand aanraden om je geluid op vol volume te zetten tijdens het hardlopen. Maar wat mij is opgevallen is dat je het verkeer om je heen goed kunt blijven horen zonder dat het storend is. Juist hartstikke fijn als er een auto of een brommer komt tijdens je deelname in het verkeer.

Avanca D1 bluetooth headset 3
– Je gaat bergop je bent bijna thuis, maar het is zwaar, je bijt op je tanden, verdorie krijg je net zo’n rustig nummer. Snel door naar die ene “powersong” om het allemaal net even wat makkelijker te maken om die run te voltooien. Je kunt dus door naar het volgende nummer of , dat ene nummer, gewoon nog een keer herhalen omdat het zo’n gaaf nummer is, de bediening zit op je rechter oortje.

– Je kunt thuis zitten wachten op dat ene belangrijke telefoontje, of toch gaan hardlopen zodat je onderweg even opneemt en het gesprek voert. Afhankelijk van de aard van het gesprek zou ik ook even stilstaan voordat je baas denkt dat ie een hijger aan de telefoon heeft. Je kunt namelijk gewoon je telefoon opnemen (klein knopje op het rechter oortje) en dankzij een ingebouwde microfoon gewoon praten.

De laatste optie is heel handig maar ook een beetje vreemd. Je kunt gewoon op normale toon praten terwijl je het de stem van iemand anders door je oortjes hoort en je telefoon gewoon veilig opgeborgen kan blijven. Ik kan je zeggen dat dat heerlijk is, alleen toen ik door Maastricht wandelde realiseerde ik mij dat het winkelend publiek een tegen zichzelf pratende wandelaar zag die naar muziek luisterde. En daarmee realiseerde ik me dat Avanca innovatief en vooruitstrevend was want de grote wereld was nog niet klaar voor het bellen waarbij de telefoon niet zichtbaar is. Naar muziek luisteren kun je ongeveer 6 uur en bellen ongeveer 8 uur zonder je headset te hoeven opladen. Perfect dus voor mensen die aan het trainen zijn voor de marathon.

All weather caps
Avanca Bluetooth headset 4Als laatste de all weather caps, dit zijn rubber kapjes die je over je headset kunt doen als het regent of als het dreigt te gaan regenen. heel erg fijn, maar ook naar mijn mening het enige nadeel. Naar mijn mening hadden ze het namelijk in het design kunnen meenemen zodat je ze niet meer erop hoeft te zetten en eraf hoeft te halen. Maar waar de designafdeling niet stil zit, want ze zijn momenteel bezig om naast zwart en wit ook andere kleuren op de markt te brengen, kunnen ze wellicht ook een speciale extreem outdoor variant maken die wat robuuster is en goed spatwaterdicht.

Hardlopen met de Avanca D1 headset is mij zeer goed bevallen. Het is zeker dat we naar de toekomst toe Avanca niet moeten onderschatten en zeker moeten meenemen in onze beslissingen betreffende mobiele accessoires. Een kijkje tussen de producten op hun website kan ik dan ook zeker aanraden. Ik ben benieuwd wat ze op het gebied van sporttechnologie nog meer op de markt gaan brengen ik verwacht er in ieder gaval veel van.

"Op het moment dat je hem binnen krijgt denk je maar een ding... testen!"
“Op het moment dat je hem binnen krijgt denk je maar een ding… testen!”

En wil je hem kopen?
kijk dan even op de site van Avanca: Avanca D1 headset
Als je hem in een winkel, in Limburg, wilt gaan halen ga dan naar Intersport Superstore Gardenz in Sittard-Geleen:

Hardlopen met de Avanca D1 headset
Getagd op:                                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: