Een tijdje geleden had ik het goede voornemen om weer eens aan mijn buikspieren te gaan werken. Afgelopen zomer heb ik samen met mijn vriendin de 30-day ab challenge gedaan (zie plaatje). Een heftige challenge maar we hebben hem bijna tot het einde volgehouden omdat we elkaar konden motiveren. Omdat een ab challenge niet het beste idee is met een buik vol baby, kon mijn vriendin dit keer niet meedoen en in de hoop op medestanders besloot ik een WhatsAppje te sturen naar wat mensen die misschien wel mee wilden doen…

En zo gebeurde het dat we met 22 mensen startten met de ab challenge!! Er werd een speciale WhatsApp groep in het leven geroepen en er werd een online formulier gemaakt waarop aangegeven kon worden of je de oefeningen gedaan had. En zo werd een individuele serie oefeningen plotseling een groepsactiviteit.

foto 2           foto 3           foto 1

Het online formulier werd uiteindelijk niet zo veel gebruikt omdat het nogal lastig is om een computer te zoeken om het in te vullen terwijl het eigenlijk niet zo veel toevoegt. De WhatsApp groep werkte daarentegen perfect. Er werd geklaagd en aangemoedigd, er werden afspraken gemaakt om samen te beginnen die dag, er werden tips uitgewisseld, foto’s en instructiefilmpjes gedeeld en er werd om morele steun gevraagd om te beginnen aan de oefeningen. Maar de groep werkte vooral als motivator; “als zij de oefeningen hebben gedaan vandaag, kan ik niet achterblijven.”

Hoewel uiteindelijk maar vier deelnemers de challenge helemaal hebben afgemaakt, heeft iedereen zichzelf verbaasd over hoe ver ze gekomen zijn in deze loodzware serie oefeningen. De positieve instelling van de groep heeft dit mogelijk gemaakt!

Het kost nauwelijks tijd en geen geld om zo’n groep te starten en je zult verbaasd zijn hoeveel mensen er interesse in hebben. Dus waar wacht je nog op!

30-day-abschallenge

 


 

Gedeelde kracht is volle kracht – 30 day ab challenge
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: