Afgelopen weken was het feest voor de Limburgse Obstakelrunners. Er stonden liefst 2 wedstrijdjes met obstakels op het programma. Venlostormt in Venlo en de Cavemanrun in Valkenburg.

Normaal gesproken kan een obstakelloop niet lang genoeg duren maar omdat er tussen beide loopjes een week rust zat had ik met mijn broer een bewuste keuze gemaakt aan welke afstanden we gingen deelnemen. Bij Venlostormt liepen we de 11 km en bij de Cavemanrun liepen we de 9km.
image

Bij Venlostormt werd er een perfecte mix gemaakt tussen kunst, cultuur en natuurlijk sport. Zo liep je het ene moment door gebouwen en werd je op het andere moment aangemoedigd door cheerleaders of verrast door een dansact. Bij de Cavemanrun kon je genieten van de prachtige natuur het heuvellandschap en een stuk dat dwars door de grotten gaat.

Gevoelsmatig was de 9km van de Cavemanrun zwaarder dan de 11km van Venlostormt doordat je door het vele klimwerk in Valkenburg regelmatig de grens van verzuring op zocht wat de Cavemanrun lekker pittig maakte. Venlostormt was wat vlakker betreffende het parcours maar had een aantal grote obstakels die wat meer uitdaging vereiste.
Wat even wennen was bij de Cavemanrun was dat de obstakels geklusterd waren waardoor je langere stukken moest rennen en vervolgens een aantal obstakels achter mekaar moest afwerken. Bij Venlostormt kwam je om de zoveel meter bij een nieuw obstakel aan waardoor je tussendoor kortere stukken moest rennen.
image

Zodra je de Finish gepasseerd was was het vreemd dat er bij de cavemenrun niets was. Na het laatste obstakel stond je ineens tussen de toeschouwers. Bij Venlostormt was er een heel ontvangst van toeschouwers, kreeg je je medaille, werd er een finishfoto gemaakt en feliciteerde Dennis Meens van de gemeente Venlo zoveel mogelijk deelnemers en… kreeg je een stuk Limburgse vlaai (heerlijk na zo’n loop!) Tussen beide runs kiezen welke beter is, is helaas niet te doen. Doordat ze zo lekker verschillend zijn van elkaar en elk uniek zijn op hun eigen manier. De Limburgse obstakelruns: Venlostormt en Cavemanrun, ik kan het iedereen aanraden eens mee te doen.

Waar The Funning Company staat voor Fun in Running (Funning) had ik deze keer twee extra uitdagingen.

Bij de Cavemanrun was ik door Cathy Klip, van de organistie van Cavemanrun, gevraagd om voor 3 startgroepen de warming-up te verzorgen. Het enthousiasme van Cathy (wat een aanwinst voor Cavemanrun) zorgde ervoor dat ik geen nee kon zeggen en deze uitdaging dus aan ging! Waar The Funning Company vanuit een running visie functioneerd. Is er bij de warming-up bewust gekozen voor een warming-up met running elementen. Geen dansje waarbij bewegen op muziek belangrijk wordt. Nee, wat dribbelen, sprintjes, rekken en strekken en een beetje kracht. Eenvoudige oefeningen zorgde ervoor dat iedereen gewoon lekker mee kon doen en zo zie ik het het liefst. Laagdrempelig en eenvoudig te volgen voor iedereen zodat je onder begeleiding van een goede DJ lekker wordt klaargestoomd voor je Run. Het enthousiasme en de spanning van het deelnemersveld zorgde ervoor dat dit een echte Funning activiteit werd.

De tweede uitdaging was dat Barry en ik door middel van een zogenoemde ‘chain’ (elastiek van 1 meter die aan de polsen bevestigd wordt) aan mekaar verbonden waren. Tijdens de breakoutrun hadden wij kennis gemaakt met het chained rennen en hadden besloten om dit ook te doen bij Venlostormt en Cavemanrun. De breakoutrun is er op berekend dat er mensen chained meedoen, chained deelnemen aan Venlostormt en Cavemanrun vergt wat meer creativiteit waar enkele obstakels op een persoon berekend zijn. Onder de toeschouwers was er vooral de vraag of we bang waren elkaar te verliezen. Waar een run als je alleen rent al zwaar is gaf dit vanuit de andere deelnemers vooral veel respect.
image

Sinds kort proberen we zoveel mogelijk van de hardloopactiviteiten van The Funning Company samen te vatten in een Aftermovie. Ook van Venlostormt en Cavemanrun hebben we een aftermovie gemaakt.

Venlostormt:

Cavemanrun:

Hieronder nog enkele foto’s gemaakt door Floor Pansters:
De Limburgse obstakelruns foto 1se

De Limburgse obstakelruns foto 2

De limburgse obstakelruns foto 3

De Limburgse obstakelruns: foto 4

De Limburgse obstakelruns: foto 5

De Limburgse obstakelruns: Venlostormt en Cavemanrun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: