Foto: Jasmine Janissen
Fotograaf: Jasmine Janissen

Bloggen over bloggen, Runner’s blog van het jaar verkiezing. Ja! Ik was er bij de Runner’s blog van het jaar verkiezing. En vreemd genoeg ga ik nu dus bloggen over bloggen. Want een jaar geleden ben ik vanuit een frustratie begonnen met het schrijven van blogs om mensen te motiveren en hardlopen te benaderen als een plezier (Fun in Running = Funning). Later zouden er meerdere blogs volgen en heb ik heel veel leuke ervaringen opgedaan die gekoppeld waren aan The Funning Company. Later in het Jaar ben ik op verzoek begonnen met de trainingsschema’s en de begeleidingen. Ik merkte dat steeds meer mensen mijn blogs gingen lezen en dat de vele reacties mij motiveren hier mee verder te gaan. Dankzij jullie (de lezers van mijn blogs) was ik uitgenodigd om op 1 september aanwezig te zijn bij de Runner’s blog van het jaar verkiezing.
Runners1
Als een blij kind op schoolreisje ging ik naar het hoofdkantoor van maandblad Runner’s World in Amsterdam. Als Limburger door Amsterdam rijden is ongeveer hetzelfde gevoel wanneer je voor de eerste keer aan een voor jou onbekende wedstrijd meedoet en moet uitzoeken waar je je startnummer moet halen en waar je kan omkleden. 188km en maar 15 straten verder (lang leve de A2) was ik dan eindelijk op de plaats van bestemming. Ik was een van de eersten en bij binnenkomst zag ik meteen waarom het Runner’s World genoemd wordt, waar iedereen nog rond rende om de spreekwoordelijke “puntjes op de i” te plaatsen.
Ongemakkelijk zoals nieuwe ervaringen vaak zijn was de gedeelde passie meteen onderwerp van gesprek, Blogger?? was dan ook de eerste vraag die mij gesteld werd door de vrolijke dames van Healthy Running. Snel daarna volgde er meerdere bloggers waaronder HeelHardLopen en sporterjoost. Bekende namen in deze wereld als Runninglau en Annemerel konden niet ontbreken. Aan vrouwennamen met blogs kan ik er nog wel een aantal opnoemen want ik geloof dat zo’n 90% vrouw was. Mari Durieux, die ik me veel langer had voorgesteld, was een van de bekendste mannen die op het feest aanwezig was.
Fotograaf: Ramiro Ameneiro
Foto: Ramiro Ameneiro

En feest dat was het zeker, Als eerste werden we een stuk wijzer gemaakt met informatie over de horloges van Garmin en daarna een goede uitleg over naar mijn mening een merk die we als runningschoen in de gaten moeten gaan houden, Skechers. Daarna kregen we van Garmin een Horloge om 4 weken te testen hier ga je dus zeker meer over lezen. Skechers liet ons 2 type runningschoenen passen hiervan mochten we naar keuze 1 paar houden een uiteraard zal ook hier nog niet het laatste woord over geschreven zijn.
20150904_14535920150904_145233
De volgende spreker wist mij te binden, te fascineren zelfs, Anton-Jan Thijsen is namelijk bezig in 1 jaar tijd de rand van het land hardlopend af te leggen. Hij had een blog uitgewerkt die hij terplekke voorlas aan iedereen, hierin omschreef hij de toekomst van het bloggen. Als je tijd hebt moet je deze blog zeker eens lezen. Wat ik zo fascinerend vond was niet zozeer de blog maar het idee dat iemand op een dag denkt, ik ga de rand van het land hardlopen. Dus je meters maken door de landsgrens te gaan hardlopen, hoe te gek is dat! Ik raakte met hem in gesprek en helaas heeft hij het stuk langs Born al gehad, maar van Limburg moet hij nog van Venlo naar Kerkrade en wat nu het allerleukste is, je mag met hem meerennen, je kunt op zijn planning kijken wanneer hij in de buurt is. Ik hoop dat het mij gaat lukken bij hem in te stappen en hem een aantal meters te kunnen motiveren. Als er mensen zijn die dit net zo te gek vinden als ik laat het even weten wellicht kunnen we met een aantal mensen meelopen! Een kijkje op zijn site derandvanhetland.nl is zeker de moeite waard.

Het kind in mij bleef maar naar boven komen, want ik heb gewoon gesproken met Ysbrand Visser! Ysbrand Visser? ja ja dat is de Editor van Runner’s World maar dat maakt hem voor mij niet bijzonder. Net als in de zaal deze avond zal deze naam niet meteen een belletje doen rinkelen. Maar, ik zal jullie geheugen opfrissen: Ysbrand Visser werd zowel in 1984 en 1988 Nederlands kampioen 110m Horden en was tevens de eerste Nederlander die onder de 14 seconden kwam op deze afstand. Nu hoor ik je denken, Mike toen was jij 4 en 8 jaar wat weet jij daar nu van? dat klopt! De prestaties weet ik uit de statistieken die ik als tiener al eens had opgezocht omdat ik wilde weten hoe deze man aan zijn verstand van atletiek kwam. Ysbrand is voor mij namelijk “de stem van atletiek!”. Waar ik dan als kind na de atletiektraining in mijn pyjama op de bank zat met mijn haren nog nat van het douchen presenteerde hij bij Eurosport, samen met Ria Stalman, altijd het atletiek! En met die stem, heb ik nu real life kennisgemaakt… zucht.
IMG-20150901-WA0013
Maar het feest gaat door want wie was er terug uit Beijing? De covergirl van het September nummer van Runnersworld Susan Kuijken. Susan werd op het podium geïnterviewd over haar ervaringen op het WK. Zij is op de 5000 meter (5km) 8e geworden in een tijd van 15.08 wat gewoon een topprestatie is. Daarna gingen we samen met Susan en de hele groep hardlopen. Susan gaf wat uitleg bij enkele van haar favoriete oefeningen en liet ons deze ervaren door ons deze oefeningen te laten uitvoeren. Na het hardlopen kreeg ik nog heel even de tijd om met Susan te praten. Het oranje van A.V. Unitas was haar niet onbekend en ze wenst de junioren die ik training geef dan ook veel succes toe!

foto: Ramiro Ameneiro
foto: Ramiro Ameneiro

En eindelijk was het zover de uitreiking van Runner’s Blog van het jaar 2015! Girlslove2run werd de winnaar van deze avond, een website die je dus zeker moet bezoeken. Maar alles bij mekaar wat een avond! Als een spannende atletiekwedstrijd is deze avond aan mij voorbij gegaan waarbij ik van de ene in de andere verrassing terecht kwam. Ik wil iedereen die voor mij gestemd heeft dan ook bedanken voor deze leuke avond, het voelde goed om namens alle lezers van mijn Blogs daar aanwezig te zijn.

hier een kleine (film)impressie van de avond:

qoUnhFPtrz_Fiob748ofnEf7LvZOlNwRjnBtTDmvMH8

Bloggen over bloggen, Runner’s blog van het jaar verkiezing
Getagd op:                    

2 gedachten over “Bloggen over bloggen, Runner’s blog van het jaar verkiezing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: