Met 2014 nog vers in ons geheugen, ben ik op 1 januari 2015 meteen mijn eerste hardlooprondje in het nieuwe jaar gaan maken. Iets wat ik al lange tijd samen met mijn broer doe en ondertussen langzaam een traditie is geworden. Anderen doen de Nieuwjaars duik en wij gaan lekker hardlopen. Door het jaar meteen sportief te starten, begin je het jaar meteen goed en geeft het je de ruimte na te denken hoe je de rest van het jaar eens sportief kan indelen. Speciaal voor het nieuwe jaar een blog zodat je kunt zeggen: ” 2015, Laat maar komen! “2015, Laat maar komen!

Wedstrijdkalender

Zo aan het begin van het jaar is perfect om te kijken aan welke wedstrijden je gaat meedoen. Op de site van de atletiekunie  kun je een aantal mooie wegwedstrijden vinden. Voor de hardloper waarvoor het allemaal wat ruiger mag kan kijken op obstakels.com . Wees wel reëel en kijk goed naar je eigen mogelijkheden. Als je nu trots de 5km volbrengt moet je niet verwachten in april een halve marathon te kunnen lopen.  Het voordeel van plannen is dat je ergens naartoe kan werken en dat je lichaam zich hier zowel lichamelijk als geestelijk op kan voorbereiden. Kijk dat je een aantal voor jezelf “grote” wedstrijden inplant  waar je de focus op legt. Wees selectief in waar je aan gaat deelnemen, de keuze is groot en erg verleidelijk. Meedoen aan veel wedstrijden gaat ten koste van de wedstrijdjes waar je je echt voor de volle 100% wilt geven. Kijk ook zeker naar de FunRuns zoals  color- of obstakelruns die vaak een goede en zeker een leuke afwisseling in je schema kunnen zijn.

 

Kleding

De start van het nieuwe jaar is ook een mooi moment om eens je sportkleding eens goed te bekijken. Schoenen worden vaak wel op tijd vervangen maar kleding wordt vaak lang bewaard. Maar sommige dingen kunnen nu wellicht echt niet meer doordat er een gat in zit of gewoon niet meer schoon wilt worden door die ene “mudrun”.  Overal zit wel een herinnering aan: je eerste halve marathon, die wedstrijd die zo ongelooflijk zwaar was enz. enz.  Doe kleding die je niet meer kunt gebruiken gewoon weg en creëer nieuwe  herinneringen zoals: je snelste halve marathon, je eerste obstakelrun. Ook geeft dit je de kans om eens te kijken wat er nog ontbreekt, dat winddichte hardloopjack? Thermo korte mouw? Kijk goed en ga dan eens lekker een dagje naar een mooie stad zoals Maastricht of Antwerpen en maak er een dagje runningkleding kopen van, terwijl je geniet van een mooie stedelijke omgeving.

 

Wat neem ik zeker mee naar 2015

In 2014 heeft iedereen voor zichzelf een aantal ontdekkingen gedaan op het gebied van hardlopen. Zo zijn er ook een aantal zaken die je zeker weten mee neemt naar 2015. Hieronder behandel ik een aantal van mijn persoonlijke favorieten:

 

Runninggear:

 1. Mijn Polar RC3 GPS horloge, het is heerlijk hardlopen met een GPS horloge, je telefoon kun je in principe thuislaten (zeker tijdens een wedstrijdje) en al je gegevens zie je in een oogopslag om je pols. Pak je het juiste tempo? Is je hartslag oke? Hoeveel kilometer moet je nog? Zeker tijdens een run met obstakels kun je je nog wel eens goed vergissen in de afstand-tijd verhouding. Je tempo aanpassen door op tijd te reageren kan vaak je redding zijn.2015, Laat maar komen! 2
 2. X-socks compressiekous, De compressiekous wordt steeds meer gezien en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze sokken. In aanschaf zijn ze voor een paar sokken vaak vrij prijzig maar eenmaal eraan vast weet je dat ze het geld dubbel en dik waard zijn. De kous zorgt ervoor dat je doorbloeding door middel van compressie sneller verloopt waardoor de doorbloeding in het onderbeen gestimuleerd wordt. Een optimale doorbloeding is van belang om onze spieren te voorzien van zuurstof en voedingsstoffen (nodig om energie te produceren tijdens het sporten). Daarnaast zorgt de doorbloeding voor het afvoeren van afvalstoffen die vrijkomen bij het verbrandingsproces. Door het dragen van compressiekousen kan het zijn dat bepaalde loopklachten zoals o.a. scheenbeenklachten, stijve kuiten of achillespeesblessures afnemen. Niet voor niets dat deze techniek ook toegepast wordt bij het voetbal of volleybal.Denk er ook aan: mensen met een staand beroep, tijdens het vliegen in een vliegtuig, of slenteren tijdens een stedentrip, toepassingen kunnen zijn van deze sok. Een tip die ik ooit van de vertegenwoordiger van X-socks kreeg heeft mij een andere kijk gegeven op deze sok. Niet alleen tijdens het sporten maar ook de dag voor je wedstrijd helpt deze sok om uitgerust aan de start te staan. En na afloop van je hardloopwedstrijd heerlijk als herstelsok.2015, Laat maar komen! 3
 3. De flipbelt met name in de zomer ben je soms niet in de gelegenheid om alles mee te nemen wat je bij je wilt hebben. Je telefoon, je sleutels en je IDkaart kun je nu veilig wegstoppen. Omdat de Flipbelt strak aansluit aan het lichaam voel je hem en de inhoud nagenoeg niet zitten waardoor je ongestoord kunt hardlopen. Ook tijdens de fitness of op vakantie ideaal om te dragen.2015, Laat maar komen!

 

Apps

We kunnen er niet omheen, bijna iedereen heeft wel een smartphone en ook deze wordt veelvuldig ingezet tijdens het sporten. Hier mijn favorieten die zeker meegaan naar 2015

 1. De zombies Run! App nog steeds geweldig om mee te hardlopen, zeker als je alleen bent en je intervaltraining wilt doen een goede oplossing. De verhaallijn neemt je mee in een andere wereld en geeft een extra dimensie aan het hardlopen. Lees hier meer over in een eerdere blog van David van The Funning Company: 30 minuten hardgelopen en niet gebeten
 2. Runkeeper heeft in Nederland de grootste community en is makkelijk te koppelen aan andere sportapps zoals de zombies Run! App (genoemd bij nummer 1). Tevens kunnen andere gebruikers je complimenteren en stimuleren wat vaak helpt ter voorbereiding op een wedstrijd.
 3. Facebook en andere social media, het delen van je hardlooprondje of activiteit geeft anderen de ruimte om je te stimuleren. Wat bij mij vaak hielp was dat anderen een post plaatsten van hun hardlooprondje en dat ik dacht… als hij het kan, kan ik het ook en vervolgens ging ik dan toch weer hardlopen. Zeker tijdens een regenachtige of koude dag gaf dit de doorslag.

 

Websites:

Naast de bekende websites waar je vaak snel op terecht komt zijn er voor mij ook websites die voor mij een stimulans geweest zijn in 2014 en ik zeker zal blijven bezoeken in 2015.

 1. nancypeeters.nl Iemand die met haar positieve kijk op het leven een inspiratiebron voor anderen is. Haar blogs vallen vaak van eenvoud in mekaar waardoor geluk en gelukkig worden vaak makkelijk te vinden is in de kleine dingen des levens. Iedere week krijg je weer een nieuwe boost in je mailbox door middel van haar wekelijkse gelukstip.
 2. fitfoodfun.nl Deze site die op een sportieve manier een kijk geeft op voeding sluit vaak er goed aan bij de blogs van The Funning Company. Naast de voedingsadviezen vind je er ook lekkere recepten en tips in het kader van sportstimulering.
 3. thefunningcompany.nl mijn eigen site, een tikkeltje egoïstisch maar dankzij mijn eigen website heb ik al een aantal leuke contacten kunnen opbouwen. En ben ik een aanraking gekomen met een aantal mooie hardloopinitiatieven. Niet alleen verschijnen er leuke blogs op mijn site in mijn vrije tijd verzorg ik atletiektrainingen op scholen via het project athletic movements van de atletiekunie en voor 2015 heb ik zeker nog een aantal leuke dingen in de planning staan.

 

Welke plannen heb jij op sportief vlak opstaan voor 2015? Ik hoor het graag…

 


 

2015, Laat maar komen!
Getagd op:                                                                        

6 gedachten over “2015, Laat maar komen!

 • Avatar
  januari 3, 2015 om 22:33
  Permalink

  Wauw, Mike… Wat leuk dat je mijn gelukstips zo waardeert dat je ze hier aanbeveelt. Hartelijk dank en veel plezier in 2015 met je inspirerende site!

  Beantwoorden
  • Mike Driessen
   januari 3, 2015 om 23:52
   Permalink

   Bedankt, je inspirerende geluktips gaan gewoon met me mee naar 2015. Ik hoop dat meerdere mensen je gaan volgen. Sport en geluk zijn twee elementen die elkaar aardig kunnen versterken. Jouw site toevoegen in deze blog was voor mij niet meer dan logisch.

   Beantwoorden
 • Avatar
  januari 5, 2015 om 10:29
  Permalink

  Wij zijn er zeker klaar voor! Een jaar vol met obstacle runs. Laat maar komen! Zien we jou ook ergens in de modder?

  Beantwoorden
  • Mike Driessen
   januari 5, 2015 om 16:59
   Permalink

   Haha we zijn er nog niet helemaal over uit maar je gaat ons zeker tegen komen in de modder! Leuk dat je een reactie achter laat Dirk!

   Beantwoorden
 • Avatar
  januari 6, 2015 om 15:29
  Permalink

  Mike, wat een leuke blog en ik voel me vereerd dat je mijn website mee neemt naar 2015. Dat het een gezond, succesvol, sportief en superleuk jaar mag worden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: